Yargıtay Başkanvekili Ömeroğlu’ndan Tutuklama Üzerine Açıklama

YARGITAY Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu’dan Önemli Açıklamalar

Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve şartlarının çok zor olduğunu belirtti. Ömeroğlu, “İstinaden uygulanması lazım ama dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Kariyer Zirvesi programına katılan Ahmet Ömeroğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Hakim ve Savcılar Kurulu Üyesi Aysel Demirel ile hukuk fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ömeroğlu, yargılamada adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Kusurlu insan davranışıdır, insan değildir. Ceza hukukunun odak noktası fiildir. Bir insanın en değerli şeyi şerefidir, onurudur. Şerefi olmayanın dini de olmaz, milleti de olmaz, milliyeti de olmaz. Arkadaşlar, lütfen failin kimliği, partisi, milliyeti, cinsiyeti ne olursa olsun hiç kimsenin haysiyetiyle oynamaya hakkı yok. O insanın sadece kusurlu bir davranışını yargılıyoruz” şeklinde konuştu.

‘İŞİ NE UZUN NE KISA TUTMAK LAZIM’

Ahmet Ömeroğlu, yargılamanın süresinin önemine değinerek, “Yargılamalar makul sürede yapılmazsa, aslında tedbir olarak aldığımız kararlar cezalandırma haline dönüşebilir. Tutuklama bir tedbirdir, şartları çok zordur. İstinaden uygulanması gerekir fakat dava açıp yargılama süreci 10 sene sürerse, toplum tatmin olmaz, hemen cezalandırılmasını ister. Sakarya’da bir kepçe operatörü hayvanı öldürdüğünde o suç mevzuatta yer almıyordu. Sonradan Hayvan Koruma Kanunu çıktı. Bu nedenle yaptığımız işi ne uzun ne de kısa sürede sonlandırmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Kaynak: Demirören Haber Ajansı
  • Kategori: Güncel

Related Posts

İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı (e-TEP) uygulamasının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Peki, İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Zorunlu eğitimi hedef alan açıklamalara tepki: Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değil

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitime ilişkin sözlerine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değildir” dedi.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

TYT’de son 5 yılın en kolay soruları geldi

Eğitim uzmanları YKS 2025 sınav sorularının, geçmiş yıllara göre kolay gelme beklediklerini önceki gün SÖZCÜ’ye anlatmıştı. Çeldirici sorular ve uzun paragraf soruları ile zamanı doğru kullanmaları için adayları uyaran uzmanlar, soruların bekledikleri gibi kolay geldiğini söyledi.

“Maceraperest Bir Mimarın Fotoğrafhanesi: Arif Hikmet Koyunoğlu” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Ziyaretçileri Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler karşılayacak; sergi, pazar günleri hariç hafta boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir