Trump’tan tarife resti: İstisna yok

Donald Trump’tan Çin’e Sert İfade: “Tarife Muafiyetleri Kısa Süreli Olabilir”

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformunda yapmış olduğu açıklamada, ABD’nin Çin’e karşı uyguladığı ticaret politikaları hakkında önemli mesajlar verdi.

Trump, mevcut tarifelerde herhangi bir istisnanın olmadığını belirterek, yaklaşan Ulusal Güvenlik Tarife İncelemeleri sürecinde yarı iletkenler ve elektronik tedarik zincirinin detaylı bir şekilde inceleneceğini duyurdu.

Çin gibi ABD’ye en olumsuz muameleyi yapan ülkelerin artık dengesiz ticaret sisteminden kaçamayacağını ifade eden Trump, fentanil krizi sebebiyle zaten yüzde 20 tarife uygulanmış ürünlerin sadece farklı bir tarife sınıflandırmasına tabi tutulduğunu belirtti.

Amerikan üretiminin önemine vurgu yapan Trump, bu ürünlerin yerelde üretilmesi gerektiğini vurgulayarak, “ABD artık düşmanca ticaret yapan Çin gibi ülkelere bağımlı olamaz. Bu günler artık geride kaldı,” ifadelerini kullandı. Ayrıca Trump, ana akım medyanın gerçekleri göz ardı ettiğini ve bu gelişmeleri görmemekte ısrar ettiğini öne sürdü.

“Muafiyetler Geçici Olabilir”

Trump’ın açıklamalarının ardından konuşan ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick, tarifelere ilişkin geçici uygulamalara işaret ederek bazı teknoloji ürünlerine tanınan muafiyetlerin uzun vadeli olmayacağını belirtti.

Trump’ın, bu ürünlerin ulusal güvenlik açısından ABD’de üretilmesi gerektiğine dikkat çektiğini vurgulayan Lutnick, “Şu an için bu ürünler karşılıklı tarifelerden muaf olabilir, fakat yakın bir zamanda yarı iletkenlere yönelik yeni tarifeler yürürlüğe girebilir,” şeklinde konuştu.

Geçici Muafiyet Listesi Yayımlanmıştı

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu’nun 11 Nisan tarihinde yayımladığı düzenleme ile; bilgisayarlar, akıllı telefonlar, çipler, çip üretim ekipmanları, işlemciler, modemler ve güneş panelleri gibi bazı teknoloji ürünleri ek tarifelerden muaf tutulmuştu. Ancak yapılan açıklamalar, bu muafiyetlerin geçici olduğu yönünde işaretler veriyor.

Related Posts

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksinin nisan ayına ilişkin nihai verileri açıklandı.

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir