PTT personel alımı 2025 || PTT bu yıl memur alımı yapacak mı, personel alımı iddiaları doğru mu?

PTT 2025 Personel Alımı Hakkında Güncel Durum

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), Türkiye’nin dört bir yanına hizmet sunan köklü kuruluşlardan biridir. PTT, her yıl iş arayanların ilgisini çekiyor ve personel alımı konusundaki beklentileri arttırıyor. Ancak, 2025 yılı için PTT’den 10 bin veya 55 bin personel alımı yapılacağı yönündeki iddialar doğrulanmış değil.

PTT 2025 Personel Alımı İddiaları

2025 yılı boyunca PTT’nin, posta dağıtıcısı, gişe görevlisi, güvenlik görevlisi, temizlik personeli, mühendis, avukat ve mimar gibi çeşitli pozisyonlar için personel alımı yapacağına dair söylentiler sosyal medyada dolaşıyor. Ancak, resmi kaynaklar bu iddiaları doğrulamıyor ve şu anda PTT’nin 2025 için geniş çaplı bir alım duyurusu bulunmuyor.

Temmuz 2025’te PTTPAL (PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş.) için yayınlanan güvenlik görevlisi alımı ilanı, PTT’nin iştirakleri aracılığıyla sınırlı çapta alımlar yaptığını gösteriyor. Ancak, genel bir personel alımı duyurusu bulunmuyor ve alımlar genellikle KPSS ve mezuniyet şartı gibi kriterlere bağlı olarak gerçekleşiyor.

Geçmişteki PTT Personel Alım Süreçleri

2018 yılında 16 farklı pozisyonda personel alımı yapan PTT, gişe görevlisi, posta dağıtıcısı, mühendis, avukat ve teknik personel gibi kadrolara istihdam sağlamıştı. Ancak, 2018’den bu yana benzer çapta bir alım duyurusu yapılmadı ve genelde alımların detayları resmi kaynaklar üzerinden duyuruluyor.

Related Posts

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

Hava durumu tahminleri il il 9 Temmuz 2025 | Yarın hava nasıl olacak? Bu hafta İstanbul’da sağanak yağış var mı? Meteoroloji’den 8 ile son dakika yağmur uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Kavurucu sıcaklar son günlerde İstanbul’da etkisini artırırken, bazı illere sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Trabzon, Rize, Artvin, Van, Hakkari, Kars, Ardahan, Ağrı’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Öte yandan ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren kuzeybatı kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Peki, yarın hava nasıl olacak, İstanbul’da yağmur var mı? İşte, il il 9 Temmuz hava durumu raporu.

ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi bütünleme sınavları üç oturum halinde uygulanacak. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı (e-TEP) uygulamasının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Peki, İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Zorunlu eğitimi hedef alan açıklamalara tepki: Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değil

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitime ilişkin sözlerine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değildir” dedi.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir