İstanbul Üniversitesi Öğrencilerinden Eren Üner’e Protesto

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri, Eren Üner’in Yeni Gözaltı Kararını Protesto Etti

Haber: Tuba KARA / Kamera: Vedat BAYRAKTAR

(İSTANBUL) – İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Saraçhane eylemleri sırasında görevli polislerin bazı sosyal medya paylaşımlarını yeniden yayımlaması nedeniyle gözaltına alındığında kötü muameleye uğradığını dile getiren tarih bölümü öğrencisi Eren Üner hakkındaki yeni gözaltı kararını protesto ettiler. Üniversite ana kapısı önünde okunan basın açıklamasında, “Eren Üner baskıcı rejimin tahakküm politikalarının hedefi olmuştur” denildi.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, tarih bölümü öğrencisi Eren Üner’e yönelik yeni gözaltı kararını üniversitenin ana kapısı önünde protesto ettiler. Çok sayıda öğrencinin destek verdiği protesto sırasında polis de güvenlik önlemi aldı. Öğrenciler, “Eren Üner yalnız değildir” ve “Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları attılar.

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Salih Bektaş, “19 Mart’tan bu yana İstanbul Üniversitesinde yürüttükleri haklı ve meşru mücadelenin devam ettiğini” belirterek, şunları kaydetti:

“Bugüne dek ortaya koyduğumuz her türlü haklı ve meşru mücadele devlet şiddetiyle karşılanmış, yüzlerce arkadaşımız işkenceyle gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Gözaltı esnasında da süreç boyu olduğu gibi psikolojik ve fiziksel işkenceyle irademiz kırılmaya çalışılmıştır. Kadın ve LGBTİ+lar başta olmak üzere birçok arkadaşımız çıplak arama işkencesine, şiddet ve tacize uğramıştır. Bu mücadelede bizimle birlikte omuz omuza yürüyen tarih bölümünden arkadaşımız Eren Üner de baskıcı rejimin tahakküm politikalarının hedefi olmuştur. Yüzlerce arkadaşımız gibi tutuklanmış, her türlü cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Eren’in gözaltında yaşadığı işkence, süreç boyunca devletin ortaya koyduğu tutumu özetler niteliktedir. Eren Üner gördüğü işkenceye rağmen yılmamış, tahliyesinin ardından yaşadıklarını sosyal medya üzerinden bizlerle paylaşmıştır. Eren’in sesi, sadece yaşadığı baskının değil, aynı zamanda öğrencilerin örgütlü ve kararlı mücadelesinin de bir parçasıdır. O ses, bize umudu, dayanışmayı ve vazgeçmemeyi hatırlatmaktadır. Ancak bu sesi susturmak isteyenler, 21 Nisan tarihinde Eren hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarmıştır. Bu karar yalnızca Eren’e değil, hep birlikte kurduğumuz öğrenci dayanışmasına, özerk ve demokratik üniversite mücadelemize yöneliktir.”

Bektaş, Üner’in bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, “Bu baskılar, tehditler, gözaltılar bizleri yolumuzdan döndüremez. Öğrenci dayanışmamızla, omuz omuza mücadelemizle, Eren’in sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı (e-TEP) uygulamasının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Peki, İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Zorunlu eğitimi hedef alan açıklamalara tepki: Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değil

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitime ilişkin sözlerine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değildir” dedi.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

TYT’de son 5 yılın en kolay soruları geldi

Eğitim uzmanları YKS 2025 sınav sorularının, geçmiş yıllara göre kolay gelme beklediklerini önceki gün SÖZCÜ’ye anlatmıştı. Çeldirici sorular ve uzun paragraf soruları ile zamanı doğru kullanmaları için adayları uyaran uzmanlar, soruların bekledikleri gibi kolay geldiğini söyledi.

“Maceraperest Bir Mimarın Fotoğrafhanesi: Arif Hikmet Koyunoğlu” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Ziyaretçileri Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler karşılayacak; sergi, pazar günleri hariç hafta boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir