ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

ABD’li Silah Şirketi, Casus İnsansız Hava Araçları İçin Lazer Silahını Tanıttı

ABD merkezli bir silah şirketi, casus insansız hava araçlarına monte edilebilen ve füzeleri havada eritmelerine olanak tanıyan, türünün ilk örneği bir lazeri piyasaya sürdü.

General Atomics, Maryland’deki National Harbor’da düzenlenen Sea Air Space 2025 etkinliğinde bu yeni savunma teknolojisini tanıttı. Şirket, otonom istihbarat, gözetleme ve keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian‘ı bu lazerle donattı.

Yeni lazer şu anda yaklaşık 25 kilovat enerji üretiyor, bu da küçük hedefleri etkisiz hale getirmeye veya yok etmeye yetiyor. General Atomics, bu sistemi 300 kilovata kadar çıkarabileceğini ve büyük uçakları ve füzeleri etkisiz hale getirebileceğini iddia ediyor.

Lazer, darbeli ve sürekli enerji patlamaları yayabilir ve her türlü ortamda etkili bir şekilde çalışabilir. MQ-9B’nin, İran’ın Şahid ‘kamikaze’ İHA’larına benzer saldırı İHA’larını lazer kullanarak düşürdüğü video görüntüleri etkinlikte paylaşıldı.

Lazerle donatılmış bir insansız hava aracı, küçük saldırı uçaklarını veya seyir füzelerini etkisiz hale getirmek için kullanılabilir ve ABD ordusuna önemli tasarruflar sağlayabilir. Bu savunma sistemi, pahalı ve yeniden kullanılamayan füzelerin atılmasının önüne geçerek binlerce dolarlık maliyetleri engelleyebilir.

Related Posts

Otomotiv devi Stellantis’te kriz: Üretim tesisleri kapanabilir

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarına yönelik sıkılaştırılmış hedefleri nedeniyle zorlu bir sürecin eşiğinde. Şirketin Avrupa Başkanı Jean-Philippe Imparato, mevcut şartlar altında bu hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, Stellantis’in 2,5 milyar euroya kadar para cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Çinli doktorlardan bir ilk: 5 bin km uzaktaki hasta ameliyat edildi

Çinli doktorlar tıp tarihine geçecek bir başarıya imza attı. Pekin’deki iki hasta, 5 bin kilometre uzaktaki Lhasa’dan uydu ve robotik cerrahi teknolojisiyle başarıyla ameliyat edildi. Profesör Rong Liu liderliğindeki ekip, Apstar-6D uydusunu kullanarak karaciğer kanseri ve hemanjiomlu hastaları komplikasyonsuz tedavi etti.

Milli motosikletçi Deniz Öncü Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın Hollanda’da düzenlenen 10. ayağını tamamlayamadı. Drenthe bölgesindeki 4,5 kilometrelik TT Assen Pisti’ndeki yarış, 22 tur üzerinden yapıldı.

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Dünya Motosurf Şampiyonası Çeşme’de sona erdi

Türkiye’de ilk kez Çeşme’de gerçekleştirilen Dünya Motosurf Şampiyonası tamamlandı. Altınkum Plajı’nda organize edilen şampiyonaya 17 ülkeden 80 sporcu katıldı.

Siyasetin yeni oyuncusu: Yapay zeka

Yapay zeka (YZ), modern dünyanın en güçlü araçlarından biri olarak siyaset sahnesinde giderek daha fazla yer buldu. Seçim kampanyalarından veri analizine, kamuoyu manipülasyonundan sınır güvenliğine kadar geniş bir yelpazede etkili olan YZ, hem …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir