Apple, iPhone üretimini Hindistan’a kaydıracak! Peki neden?

Apple, iPhone Üretimini Hindistan’a Kaydırıyor

Apple, 2026 yılı sonuna kadar ABD pazarında satışa sunulacak tüm iPhone modellerinin üretimini Hindistan’a kaydırmaya hazırlanıyor. Bu adımıyla birlikte, Çin’e olan bağımlılığını azaltmayı ve ek vergilerden kaçınmayı hedefliyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, uzun süredir üretimi Çin dışına taşımak için çaba sarf ediyordu. Şimdi ise, en azından ABD satışlarına yönelik iPhone üretimini Hindistan’a kaydırmayı planlıyor.


Hindistan, Apple’ın öncelikli üretim merkezi haline geldi. Dünya genelinde satılan her altı iPhone’dan biri, Hindistan’da üretiliyor. Bu yatırımlar, ülke ekonomisine yüz binlerce kişiye iş imkanı sağlamış durumda.

Apple’ın Hindistan’a yönelmesinde, geniş işgücü potansiyeli, düşük üretim maliyetleri ve hükümetin teşvikleri gibi faktörler etkili olmuştur.

TSMC, yeni 1.4 nm üretim süreci için hazırlıklara başladı. Bu teknolojide, performans açısından önemli gelişmeler bekleniyor.

Hindistan hükümeti, son yıllarda elektronik üretim alanında “Make in India” programı ile yerli ve yabancı şirketlerin üretim yatırımlarını teşvik ediyor. Apple da bu programdan yararlanmayı hedefliyor.

Çin’de üretilen ürünlere uygulanan ek tarifeler, ABD’ye giriş maliyetlerini artırıyor. Apple’ın yeni stratejisi, bu ek maliyetlerden kaçınmayı amaçlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Related Posts

Otomotiv devi Stellantis’te kriz: Üretim tesisleri kapanabilir

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarına yönelik sıkılaştırılmış hedefleri nedeniyle zorlu bir sürecin eşiğinde. Şirketin Avrupa Başkanı Jean-Philippe Imparato, mevcut şartlar altında bu hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, Stellantis’in 2,5 milyar euroya kadar para cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Çinli doktorlardan bir ilk: 5 bin km uzaktaki hasta ameliyat edildi

Çinli doktorlar tıp tarihine geçecek bir başarıya imza attı. Pekin’deki iki hasta, 5 bin kilometre uzaktaki Lhasa’dan uydu ve robotik cerrahi teknolojisiyle başarıyla ameliyat edildi. Profesör Rong Liu liderliğindeki ekip, Apstar-6D uydusunu kullanarak karaciğer kanseri ve hemanjiomlu hastaları komplikasyonsuz tedavi etti.

Milli motosikletçi Deniz Öncü Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın Hollanda’da düzenlenen 10. ayağını tamamlayamadı. Drenthe bölgesindeki 4,5 kilometrelik TT Assen Pisti’ndeki yarış, 22 tur üzerinden yapıldı.

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Dünya Motosurf Şampiyonası Çeşme’de sona erdi

Türkiye’de ilk kez Çeşme’de gerçekleştirilen Dünya Motosurf Şampiyonası tamamlandı. Altınkum Plajı’nda organize edilen şampiyonaya 17 ülkeden 80 sporcu katıldı.

Siyasetin yeni oyuncusu: Yapay zeka

Yapay zeka (YZ), modern dünyanın en güçlü araçlarından biri olarak siyaset sahnesinde giderek daha fazla yer buldu. Seçim kampanyalarından veri analizine, kamuoyu manipülasyonundan sınır güvenliğine kadar geniş bir yelpazede etkili olan YZ, hem …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir