Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kars Kenti Projesi Açılış Töreninde Konuştu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleşen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’ açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Allahuekber Dağları, Ani Ören Yeri, gölleri ve eşsiz güzellikleriyle serhat şehri Kars’a yeni eserler kazandırmanın memnuniyetini dile getirdi.

Avrupa Birliği destekli Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Kars’ta ekonomiyi canlandıracak, turizm potansiyelini artıracak, tarihi yapılarını kentin kimliğine ve dokusuna uygun şekilde geleceğe taşıyacak projenin devreye alındığını belirten Bakan Kacır, “5,5 milyon avroluk projenin Kars’ımıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Türkiye’nin turizm gelirlerinde yeni rekorlar kırdığını da vurgulayan Bakan, ülkemizin kültürü, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle dünya turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, turizmi yerel kalkınmanın taşıyıcısı olarak gördüklerini ve bu doğrultuda şehirlerin kültürel mirasını koruyan, ekonomik potansiyelini harekete geçiren projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında yürütülen projelerle şehirleri turistler için cazibe merkezlerine dönüştürdüklerini belirten Bakan, Kars’ın tarihi ve doğal zenginliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere büyük fırsatlar sunduklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Kars Kalesi, Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü gibi şehrin değerleriyle turizmde marka bir değer haline geldiğini belirterek, ‘Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi’ ile şehrin turizm potansiyelini daha da yükseltecek bir dönüşüm sürecini başlattıklarını söyledi. Projenin açılış kurdelesi kesildikten sonra Bakan Kacır, Valilik ziyaretinde bulundu ve Haydar Aliyev Caddesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Related Posts

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksinin nisan ayına ilişkin nihai verileri açıklandı.

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD tarifelerine yanıt vermek amacıyla bir görev gücü kurduğunu açıkladı ve bazı Tucson crossover modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye kaydırdığını duyurdu. Hyundai, ABD merkezli General Motors ile de işbirliği yapmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir