LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

LGS Sınav Sonuçları Açıklanıyor: Tercih Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

15 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları merakla bekleniyor. Öğrenciler ve veliler için heyecanlı bir sürecin başlangıcı olan tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sadullah Oğuz, öğrencilere ve velilere bu süreçte dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.

Öğrencilerin Tercih Sürecinde Dikkat Etmesi Gerekenler

Sadullah Oğuz, tercih sürecinin sadece bir okul seçimi olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin kişisel, akademik ve sosyal gelişimlerini etkileyecek önemli bir karar olduğunu belirtti. Öğrencilerin sadece sınav sonuçlarına değil, hayallerine ve isteklerine de odaklanmaları gerektiğini söyleyen Oğuz, tercih yaparken okulların atmosferini, akademik kadrosunu, ulaşım imkanlarını ve sosyal imkanlarını dikkate almaları gerektiğini ifade etti.

Tercih Sıralamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Oğuz, tercih sıralamasında öğrencilere üç farklı yol olduğunu aktardı. Merkezi sınavla öğrenci alan liseler için en fazla 10 tercih yapılabileceğini belirten Oğuz, ilk üç sıraya hayal ettikleri okulları yazmalarını önerdi. Orta sıralara rahatlıkla girebilecekleri okulları yazmalarının faydalı olacağını söyleyen Oğuz, son sıralara ise açıkta kalmamak adına yerleşebilecekleri okulları yazmaları gerektiğini belirtti.

Velilerin Rolü: Dinlemek ve Destek Olmak

Velilerin bu süreçte önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Oğuz, velilere öğrencilerini dinlemelerini, fikirlerine değer vermelerini ve karar sürecinde onların yanında olmalarını tavsiye etti. Velilerin kendi isteklerini çocukları üzerinden gerçekleştirmeye çalışmalarının olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Oğuz, velilere tercih edilecek okulların öğrenciye ne katabileceğini düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Demirören MTAL’de Yapay Zeka Bölümü Açılıyor

Oğuz, düşük puan alan öğrencilere de umut olabilecek bir seçenek olduğunu belirtti. OBP puanıyla çok iyi okullara yerleşebileceklerini ifade eden Oğuz, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılacak Yapay Zeka Bölümü ile öğrencilere yeni bir olanak sunduğunu belirtti.

Related Posts

PTT personel alımı 2025 || PTT bu yıl memur alımı yapacak mı, personel alımı iddiaları doğru mu?

Türkiye’nin köklü kamu kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında personel alımı süreçleri iş arayanların gündeminde. Özellikle 10 bin ve 55 bin personel alımı iddiaları, KPSS’li ve KPSS’siz memur alımı beklentisiyle heyecan yarattı. Ancak, PTT’nin resmi kaynaklarında bu iddiaları doğrulayan bir duyuru bulunmuyor. Peki, PTT 2025’te memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı iddiaları doğru mu?

Hava durumu tahminleri il il 9 Temmuz 2025 | Yarın hava nasıl olacak? Bu hafta İstanbul’da sağanak yağış var mı? Meteoroloji’den 8 ile son dakika yağmur uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Kavurucu sıcaklar son günlerde İstanbul’da etkisini artırırken, bazı illere sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Trabzon, Rize, Artvin, Van, Hakkari, Kars, Ardahan, Ağrı’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Öte yandan ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren kuzeybatı kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Peki, yarın hava nasıl olacak, İstanbul’da yağmur var mı? İşte, il il 9 Temmuz hava durumu raporu.

ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi bütünleme sınavları üç oturum halinde uygulanacak. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavında kalem veriliyor mu?

İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı (e-TEP) uygulamasının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Peki, İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Zorunlu eğitimi hedef alan açıklamalara tepki: Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değil

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitime ilişkin sözlerine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değildir” dedi.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir