Bugün Resmi Gazete 17 Mayıs 2025 | Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Rektör atamaları ve 3 yeni bölge idare mahkemesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı!

“`html

17 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de dikkat çeken kararlar ve atamalar yayımlandı. Bu sayıda, Cumhurbaşkanlığı’nın atama kararları, 7 üniversiteye rektör ataması ile 3 yeni bölge idare mahkemesinin kurulmasına dair bilgiler yer aldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeye göre, her yıl 22 Mayıs ‘Finansal Okuryazarlık Günü’ olarak kutlanacak. İşte 17 Mayıs tarihli Resmi Gazete’nin ayrıntıları.

22 MAYIS ‘FİNANSAL OKURYAZARLIK GÜNÜ’ OLARAK İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 22 Mayıs’ın ‘Finansal Okuryazarlık Günü’ olarak belirlenmesi, bireylerin finansal okuryazarlığının ülke ekonomisi için önemini vurguluyor. Genelgede, “Finansal okuryazarlık, hem kişisel bütçe yönetimi hem de ekonomik istikrar açısından kritik bir öneme sahiptir. İnvestorların ve ekonomik aktörlerin bilinçli kararlar alabilmesi için uygun eğitimlerin geniş kitlelere ulaşması sağlanmalıdır,” denildi. Bu nedenle, 22 Mayıs tarihinin her yıl kutlanarak finansal okuryazarlığın artırılması hedefleniyor.

3 YENİ BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KURULDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde yeni bölge idare mahkemelerinin kuruluşunu duyurdu. “Mahkemelerimizin hedefi, adaletin hızlı ve öngörülebilir bir şekilde sağlanmasıdır,” diyen Tunç, Antalya, Diyarbakır ve Kayseri illerinde yeni mahkemelerin kurulduğunu bildirdi. Böylelikle, Bölge İdare Mahkemesi sayısı 9’dan 12’ye çıkarılmıştır. Bu yeni mahkemelerin yargı çevreleri ve görev alanları da açıklanmıştır.

7 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMALARI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan atama kararları kapsamında, 7 üniversiteye yeni rektörler atanmıştır. Bu atamalar arasında Alanya Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Turan Sağer, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Akkaya ve Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ekrem Gürel gibi isimler bulunmaktadır. Ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde de bazı önemli atamalar gerçekleştirilmiştir.

17 MAYIS RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN KARARLAR

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM tarafından kabul edilen:
1449 Engelli Bireylerin Topluma Kazandırılması ile ilgili bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulması kararı.

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

– Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan arasında Turizm İşbirliği Protokolü (Karar No: 9821) ve diğer çeşitli anlaşmaların onaylanması.

CUMHURBAŞKANI KARARI

Bazı anlaşmaların yürürlüğe giriş tarihlerinin belirlenmesine ilişkin karar (Karar No: 9832).

ATAMA KARARLARI

Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan atama kararları (Karar: 2025/176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188).

YÖNETMELİK

Askerî Kantin Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik.

GENELGE

Finansal Okuryazarlık Günü ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (Sayılı 2025/9).

KARAR

Bölge İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ilişkin karar.

İLÂN BÖLÜMÜ

a – Artırma, İhale İlânları

b – Çeşitli İlânlar

“`

Related Posts

İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı (e-TEP) uygulamasının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Peki, İngilizce Yeterlik Sınavı başvuruları başladı mı? e-TEP ne zaman yapılacak?

Zorunlu eğitimi hedef alan açıklamalara tepki: Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değil

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’in zorunlu eğitime ilişkin sözlerine tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’nin çocukları sizin sanayi çarklarınızda ezilecek dişliler değildir” dedi.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

TYT’de son 5 yılın en kolay soruları geldi

Eğitim uzmanları YKS 2025 sınav sorularının, geçmiş yıllara göre kolay gelme beklediklerini önceki gün SÖZCÜ’ye anlatmıştı. Çeldirici sorular ve uzun paragraf soruları ile zamanı doğru kullanmaları için adayları uyaran uzmanlar, soruların bekledikleri gibi kolay geldiğini söyledi.

“Maceraperest Bir Mimarın Fotoğrafhanesi: Arif Hikmet Koyunoğlu” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Ziyaretçileri Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler karşılayacak; sergi, pazar günleri hariç hafta boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir