Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalıştayları başladı

Eğitim Politikaları İçin Yeni Yönelimler Belirlendi: Çalıştay Değerlendirmesi

İki günlük çalıştaylar, eğitim politikalarının belirlenmesinde üç temel konuya odaklandı. Bu temalar; “Erdem-değer-eylem çerçevesinin okul iklimine etkisi”, “becerilerin ölçülmesi ve değerlendirilmesi” ve “disiplinler arası çalışmalar” olarak belirlendi. İlk konu başlığı altında, öğretmenlerin değer odaklı eğitim yaklaşımını sınıflarına nasıl entegre ettikleri ve bu yaklaşımın öğrenci davranışları üzerindeki etkisi tartışıldı. İkinci başlıkta ise, öğretmenlerin becerilerin ölçülmesi sürecinde kullandıkları araçlar ve bu alandaki iyi uygulamalar paylaşıldı. Üçüncü temada ise disiplinler arası iş birliğinin sınıf içindeki yansımaları, branşlar arası iş birliği olanakları ve karşılaşılan zorluklar ele alındı. Ayrıca, eğitimde yapay zeka kullanımı ve akran zorbalığı gibi güncel konular da öğrenme ortamlarını nasıl etkilediği üzerine değerlendirildi. Bu konular kapsamında, öğretmenlerin karşılaştığı durumlar, destek ihtiyaçları ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde incelendi.

POLİTİKA OLUŞTURMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR
Toplam 390 kişinin katıldığı çalıştaylarda, her şehirden bir daire başkanı ve dört bakanlık personeli yer aldı. Ayrıca, dört akademisyen grupları yönlendirirken, farklı okul türlerinden sekiz okul yöneticisi, sekiz rehber öğretmen ve farklı branştan (fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya, tarih, Türk dili ve edebiyatı) sekiz öğretmen de çalışmalara dahil edildi. Çalıştaylardan elde edilen verilerin, okulların atmosferini güçlendirmekten disiplinler arası uygulamaları yaygınlaştırmaya, beceri odaklı ölçme-değerlendirme uygulamalarını geliştirmekten eğitimde yapay zeka okuryazarlığına kadar birçok alanda politika oluşturma sürecine katkı sağlaması amaçlanıyor. Bölgesel çalıştaylar, 8-9 Mayıs tarihlerinde Gaziantep, Erzurum ve Samsun’da devam edecek.

Related Posts

Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Yapılan araştırmalar, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığının istismar edilmeleriyle bağlantılı olabileceğini, öğretmenlerin de istismar ve ihmal konusunda risk altında olan çocukları tespit edebilmek için eğitime ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Önleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, çocuk istismarının belirlenmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını belirterek düşük akademik başarının bu konuda önemli göstergelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Okullar ne zaman kapanıyor? Okullar 2 hafta erken kapanacak iddialarına MEB’den önemli yanıt.. İşte, karne günü tarihi

Yaz tatili ne zaman başlıyor ve okulların kapanmasına kaç gün kaldı sorusu milyonlarca öğrenci ve velinin araştırdığı husus olmaya devam ediyor. Kurban Bayramı tatilinin Haziran ayının ilk haftasına denk gelmesi, okulların ise 2 hafta sonra yaz tatiline girecek olması dolayısıyla okullar erken kapanacak iddiaları gündeme gelmişti. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çalışma takvimini işaret ederek önemli bir açıklamada bulunmuştu. Bakan Yusuf Tekin’e de yöneltilen “Okullar erken mi kapanacak” sorusu, cevap bulmuştu. Peki, karneler ne zaman verilecek ve okullar ne zaman kapanacak? İşte, merak edilen konuyla ilgili detaylı bilgiler

Özgür Çelik kimdir, hangi görevlerde bulundu, kaç yaşında? CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e 17 yıl hapis talebi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, siyasi kariyeri ve liderliğiyle dikkat çekerken, hakkında istenen hapis istemi ile gündeme geldi. Özgür Çelik kimdir? soruş uda bu sebeple araştırılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Ocak 2025 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı önünde yaşanan olaylar kapsamında, Çelik ve 25 CHP’li yönetici hakkında “görevi yaptırmamak için direnme”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş”, “kasten yaralama” ve “kamu malına zarar verme” suçlamalarıyla 17 yıla kadar hapis cezası talep eden bir iddianame hazırladı. İddianame, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifade vermek için adliyeye gittiği sırada çıkan olaylarla ilişkilendiriliyor. Peki, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik görevlerde bulundu, kaç yaşında ve nereli?

Aşure Günü ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? 2025 Diyanet takvimi ve Muharrem Ayı bilgileri

Şevval ayının sonuna yaklaşılması ve peş peşe gelen İslam inancındaki 3 haram ay yani Zilkade, Zilhicce ve Muharrem ayından oluşan yaklaşık 90 günlük süre öncesi geri sayımda sona yaklaşıldı. Bu ayların başlangıç tarihleri ile birlikte aynı zamanda yeni Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı başlangıcı özellikle araştırılıyor. Bununla birlikte bu ayın 10. günü olan Aşure Günü tarihi de sorgulanıyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

AGS başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? AGS başvuru ücreti ne kadar?

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (2025 MEB AGS) için geri sayım başladı. 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere 2 oturumda düzenlenecek sınav, 13 Temmuz’da yapılacak. Peki, AGS başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? AGS başvuru ücreti ne kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü personel alımı 2025 || VGM 78 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), 2025 yılında çeşitli branşlarda 78 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. VGM 78 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ve tarihleri de adaylar tarafından merak ediliyor. Mühendis, mimar, müze araştırmacısı, sosyal çalışmacı, temizlik personeli, şoför ve aşçı gibi pozisyonlar için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü 78 personel alımı ne zaman yapılacak? VGM sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir